Uw leasevorm

U wilt een bedrijfsmiddel aanschaffen en overweegt leasen. Maar welke leasevorm past het beste bij uw (financiële) situatie? Wij helpen u graag bij uw keuze.

Financial lease

We maken het niet moeilijker dan het is. Als u een bedrijfsmiddel wilt kopen, maar u heeft niet direct de financiële middelen beschikbaar, dan is financial lease iets voor u. U leaset voor een bepaalde periode en betaalt elke maand een gedeelte af. Nadat de laatste betaling is voldaan is de auto of het bedrijfsmiddel van u. Zo simpel is het.

Bij financial lease betaalt u de aankoopsom plus de rente in vaste maandelijkse termijnen terug. U kiest zelf het bedrijfsmiddel uit bij uw leverancier naar keuze en bepaalt de hoogte van de aanbetaling, de slottermijn en eventueel de looptijd. Zo heeft u invloed op uw maandbedrag. Aan het einde is het bedrijfsmiddel van u.

Bij financial lease bent u economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dus komt deze op uw balans. U kunt daarom mogelijk aanspraak maken op fiscale voordelen. Bijvoorbeeld van de investeringsaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de renteaftrek op de lening die hoort bij de leaseovereenkomst.

Operational lease

Bij operational lease bent u niet de eigenaar. De leasemaatschappij neemt de investering op zich en is en blijft dan ook de eigenaar van het bedrijfsmiddel. U kunt dus ook geen gebruikmaken van belastingvoordelen. Maar natuurlijk heeft u wel de voordelen van leasen. Ook hier hoeft u het aankoopbedrag van uw bedrijfsmiddel niet ineens op te hoesten. Daardoor zijn er meer financiën beschikbaar voor uw overige bedrijfsactiviteiten. U lost het geleende investeringsbedrag tijdens de leaseperiode in gelijke termijnen af.

Alle kosten...

Bij netto operational lease verzorgt de leaseaanbieder de financiering, terwijl u zelf operationele zaken, zoals onderhoud, reparatie en verzekeringen, regelt. Full operational lease gaat een stap verder. Alle kosten die voortkomen uit het gebruik van uw bedrijfsmiddel worden daarbij in het leasecontract opgenomen. U sluit met de leasemaatschappij een soort all inclusive-contract af voor het gebruik van het bedrijfsmiddel. Denk aan rente en afschrijving, maar ook aan kosten voor onderhoud, reparatie, schade, benzine, service bij pech en verzekeringspremies.

Alle varianten zijn mogelijk. U bepaalt zelf welke componenten u toevoegt.

Wilt u een bedrijfsmiddel leasen?

Neem contact met ons op via 0572 - 700 244 of info@salland-lease.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

info@salland-lease.nl
0572 - 700 244

SallandLease

  • Deskundig en ervaren advies
  • Wij zijn thuis in uw regio en branche
  • Wij zijn betrokken bij uw ambities
  • Onafhankelijk advies
  • No cure no pay